Hvordan vedlikeholde kuleventil i messing

KobberetTrykk på kuleventiler med to O-ringerer en enhet som brukes til å kutte av eller koble til mediet i rørledningen.Den har fordelene med kompakt struktur, pålitelig forsegling, enkel struktur, praktisk vedlikehold, ikke lett å korrodere og lang levetid.Det er mye brukt på mange felt.Kobberkuleventilen trenger regelmessig vedlikehold under bruk, så hva er den spesifikke vedlikeholdsmetoden?

wps_doc_0

Når kuleventilen er stengt, er det fortsatt trykksatt væske inne i ventilhuset.Før service, trykkavlast ledningen med kuleventilen i åpen posisjon og koble fra strøm- eller lufttilførselen.Før vedlikehold, koble aktuatoren fra braketten, og sørg for at oppstrøms- og nedstrømsrørledningene til kuleventilen er avlastet for trykk før demontering og demontering.Under demontering og remontering må det utvises forsiktighet for å forhindre skade på tetningsflatene til deler, spesielt ikke-metalliske deler.Spesialverktøy bør brukes når du fjerner O-ringen.Boltene på flensen skal strammes symmetrisk, gradvis og jevnt under montering.

Rengjøringsmidlet skal være kompatibelt med gummidelene, plastdelene, metalldelene og arbeidsmediet (som gass) i kuleventilen.Når arbeidsmediet er gass, kan bensin (GB484-89) brukes til å rengjøre metalldeler.Rengjør ikke-metalliske deler med rent vann eller alkohol.

De demonterte enkeltdelene kan rengjøres ved å dyppe.Metalldelene med de ikke-metalliske delene forblir uoppløste kan skrubbes med en ren og fin silkeklut impregnert med rengjøringsmiddel (for å hindre at fibrene faller av og fester seg til delene).Ved rengjøring skal alt fett, smuss, lim, støv etc. som fester seg til veggen fjernes.

Ikke-metalliske deler bør fjernes fra rengjøringsmidlet umiddelbart etter rengjøring, og bør ikke ligge i bløt i lang tid.

Etter rengjøring må det monteres etter at rengjøringsmiddelet på veggen som skal vaskes har fordampet (det kan tørkes av med en silkeklut som ikke har vært dynket i rengjøringsmidlet), men det bør ikke stå lenge , ellers vil den ruste og bli forurenset av støv.

Nye deler må også rengjøres før montering.

Smør med fett.Fett bør være kompatibelt med kuleventilmetallmaterialer, gummideler, plastdeler og arbeidsmedium.Når arbeidsmediet er gass, kan for eksempel spesialfett 221 brukes.Påfør et tynt lag med fett på overflaten av tetningsinstallasjonssporet, påfør et tynt lag med fett på gummitetningen, og påfør et tynt lag med fett på tetningsflaten og friksjonsoverflaten til ventilstammen.

Under montering skal metallspon, fibre, fett (unntatt de som er spesifisert for bruk), støv, andre urenheter og fremmedlegemer ikke tillates å forurense, feste seg eller forbli på overflaten av delene eller komme inn i det indre hulrommet.


Innleggstid: 28. februar 2023